ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia continuă să rămână principala amenințare la adresa Americii. Din acest motiv, bugetul Pentagonului va fi remodelat, fiind luată în calcul amenințarea militară rusă.

Activitățile militare în creștere în întreaga lume ale Rusiei îi îngrijorează pe oficialii militari americani de top, care au declarat că remodelează planurile privind bugetul Apărării pentru a aborda mai bine ceea ce consideră acum a fi cea mai presantă amenințare la adresa securității Statelor Unite, relatează luni Reuters.


„Rusia este amenințarea numărul 1 pentru Statele Unite. Avem de a face cu un număr de amenințări, dar Rusia ar putea fi, din cauza aspectului nuclear, o amenințare existențială pentru Statele Unite”, a declarat secretarul Forțelor Aeriene, Deborah James, pentru Reuters, într-un interviu la Forumul Reagan pentru Apărare Națională, o reuniune care are loc anual.
   
James, alături de șeful de operațiuni navale, amiralul John Richardson, și subsecretarul de stat la Pentagon însărcinat cu achizițiile, Frank Kendall, și-au exprimat cu toții îngrijorarea crescută față de comportamentul tot mai agresiv al Rusiei în interviuri acordate sâmbătă seară. 

Comentariile lor intervin în timp ce Pentagonul finalizează o evaluare de securitate clasificată pentru președintele ales Donald Trump, care a promis atât să crească cheltuielile de apărare ale Statelor Unite, cât și să construiască legături mai apropiate cu președintele rus Vladimir Putin. Diplomați europeni se tem că Moscova ar putea folosi timpul înainte de învestirea în funcție a lui Trump pentru a lansa mai multe ofensive în Ucraina și Siria, până ce președintele Barack Obama va preda mandatul, la 20 ianuarie.