ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nume grele din cercul apropiaților președintelui rus Vladimir Putin au fost trecute pe lista neagră a SUA. Washington-ul a decis vineri noi sancțiuni împotriva Rusiei, de această dată fiind vizate 38 de persoane și entități, acuzate în special de participare la „atacurile” Rusiei împotriva „democrațiilor occidentale”, informează AFP.

Printre cei sancționați de SUA se află  șapte „oligarhi” ruși, cunoscuți ca apropiați ai lui Vladimir Putin, precum și douăsprezece companii pe care le dețin sau controlează. Pe lista sancționaților se numără Oleg Deripaska, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, Igor Rotenberg, Viktor Vekselberg și Kirill Șamalov, actori importanți în sectorul energetic, și Suleiman Kerimov, miliardar și senator, au anunțat responsabili americani.
 
Acestea sunt unele dintre cele mai dure măsuri luate de administrația Donald Trump împotriva Moscovei și vin în contextul scandalului Skripal, care a dus la expulzarea a zeci de diplomați ruși din SUA și din Europa.