Nume grele din cercul apropiaților președintelui rus Vladimir Putin au fost trecute pe lista neagră a SUA. Washington-ul a decis vineri noi sancțiuni împotriva Rusiei, de această dată fiind vizate 38 de persoane și entități, acuzate în special de participare la „atacurile” Rusiei împotriva „democrațiilor occidentale”, informează AFP.

Printre cei sancționați de SUA se află  șapte „oligarhi” ruși, cunoscuți ca apropiați ai lui Vladimir Putin, precum și douăsprezece companii pe care le dețin sau controlează. Pe lista sancționaților se numără Oleg Deripaska, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, Igor Rotenberg, Viktor Vekselberg și Kirill Șamalov, actori importanți în sectorul energetic, și Suleiman Kerimov, miliardar și senator, au anunțat responsabili americani.
 
Acestea sunt unele dintre cele mai dure măsuri luate de administrația Donald Trump împotriva Moscovei și vin în contextul scandalului Skripal, care a dus la expulzarea a zeci de diplomați ruși din SUA și din Europa.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews