ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite vor ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană deoarece aceasta ar întări NATO. În plus, ar demonstra respectarea rezultatului referendumului din 2016, spune consilierul președintelui american pentru securitate națională, John Bolton. într-un interviu apărut în presa britanică înaintea vizitei pe care liderul de la Casa Albă o face în Regatul Unit, informează Reuters.

„Dorința SUA este ca Marea Britanie să urmeze cursul a ceea ce poporul a cerut și să părăsească UE. Este o lecție pentru toți în privința triumfului democrației” a declarat Bolton pentru publicația Daily Telegraph.

„Cred că ne va fi de folos mai ales să avem în NATO o altă țară puternică și independentă, care va ajuta Alianța să devină mai eficientă”, a adăugat oficialul american.

Bolton a mai declarat, când a fost întrebat de reporteri despre Brexit, că SUA au transformat într-un succes propria declarație de independență față de Marea Britanie.