ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ trei sferturi dintre imigranții sirieni care se află în Germania trăiesc în totalitate sau parțial din ajutorul de șomaj, conform statisticilor oficiale, citate de DPA, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, datele pentru luna august ale Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că 74,9% dintre sirienii cu vârsta de angajare intră în această categorie.

Rata șomajului printre sirieni era de 44,2% în iunie. Rata șomajului nu include persoanele care urmează cursuri de limbă sau de integrare. Persoanele care câștigă prea puțin pentru a plăti costurile traiului de bază pot primi ajutor de șomaj.

La sosirea în Germania, sirienii care cer azil primesc bani din partea statului ca refugiați. Însă pentru că aplicațiile lor de azil sunt finalizate mai repede decât cele ale persoanelor venite din alte țări, ei ajung deseori mai rapid în schema națională de asigurări de șomaj, explică DPA.

Rata șomajului printre cetățenii germani era de 4,7%, iar printre străini, de 12,7% în aceași perioadă.