Aproximativ trei sferturi dintre imigranții sirieni care se află în Germania trăiesc în totalitate sau parțial din ajutorul de șomaj, conform statisticilor oficiale, citate de DPA, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, datele pentru luna august ale Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că 74,9% dintre sirienii cu vârsta de angajare intră în această categorie.

Rata șomajului printre sirieni era de 44,2% în iunie. Rata șomajului nu include persoanele care urmează cursuri de limbă sau de integrare. Persoanele care câștigă prea puțin pentru a plăti costurile traiului de bază pot primi ajutor de șomaj.

La sosirea în Germania, sirienii care cer azil primesc bani din partea statului ca refugiați. Însă pentru că aplicațiile lor de azil sunt finalizate mai repede decât cele ale persoanelor venite din alte țări, ei ajung deseori mai rapid în schema națională de asigurări de șomaj, explică DPA.

Rata șomajului printre cetățenii germani era de 4,7%, iar printre străini, de 12,7% în aceași perioadă.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews