ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii unei congregații creștine din Connecticut au fost surprinși de apariția, peste noapte, a unei imense statui în fața bisericii lor.  

Statuia „Forever Marilyn” , înaltă de peste 8 metri, ralizată de către artistul Seward Johnson o surprinde pe vedeta  de la Hollywood în celebra ipostază din filmul „Șapte ani de căsnicie”,  în momentul în care rochia albă pe care o poartă este ridicată de curentul ieșit dintr-o gură de canal. Iar cei care intră sau ies din biserică îi pot vedea posteriorul, scrie Il Giornale.

În ciuda faptului că biserica în fața căreia a fost amplasată lucrarea aparține unei comunități protestante progresiste, decizia instalării ei a provocat polemici aprinse. Trecătorii s-au declarat dezgustați și consideră este o lipsă de respect față de biserică și față de enoriași.

Reverendul Todd Yonkman a declarat pentru Huffington Post că statuia îl face să se simtă prost. Pam Riley, o enoriașă a bisericii spune că alegerea lcoației pentru statuia lui Marilyn este o dovadă de lipsă de respect,  „ca să nu mai vorbim de faptul că rochia ei este în aer și toată lumea este sub ea”.
Deși numărul celor care susțin că statuia nu are ce căuta acolo și se declară șocați crește de la o zi la alta, reverendul a anunțat că nu va cere scoaterea statuii.

În 2011, aceeași statuie a stârnit valuri de indignare în Chicago, fiind considerată cea mai urâtă sculptură din lume.
.