ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statuia lui Lenin a devenit peste noapte personaj al unei superproducții americane, in cadrul procesului de ”desovietizare”.

O statuie a lui Lenin a fost transformată în Darth Vader, eroul mitic și malefic din Războiul Stelelor de George Lucas, la Odesa, în Ucraina, în cadrul noilor legi privind "desovietizarea" relateaza AFP.

Statuia a fost dată jos în lumina noilor legi promulgate în mai și care interzic simbolurile sovietice, la fel ca și cele naziste, și prevăd demontarea monumentelor pentru glorificarea înalților responsabili sovietici, precum și schimbarea denumirilor de localități, de străzi sau de întreprinderi care fac referire la epoca comunistă.

'În acest an, după legea privind decomunizarea, ne-am întrebat ce vom face cu acest monument (al lui Lenin). Sincer, nu am avut niciodată ideea de a-l distruge', a explicat, pentru AFP, Oleksandr Milov. Apoi am avut ideea, 'venită de la sine', dat fiind operațiunile marcante realizate de Darth Vader în Ucraina în acești ultimi ani, a adăugat acesta, conform Agerpres.