ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O statuie care înfățișează un înger alb ce subjugă la picioarele lui un demon negru, amplasată în curtea unei biserici catolice din sudul Ghanei, a provocat reacții vehemente în social media, ridicându-se voci care susțin că lucrarea accentuează stereotipurile rasiste. Motiv pentru care trebuie eliminată, scrie observers.france24.com

O fotografie a statuii aflată în curtea bisericii romano-catolice din Tepa, în regiunea Ashanti din sudul Ghanei, a fost distribuită pe Facebook, pe 25 martie de localnicul Yaw Amoffaya Antwi, care a numit această reprezentare „dezgustătoare”. ”Satana este negru, iar îngerul este alb, sclavie mintală”, a comentat acesta.

Imediat internaușii s-au năpustit asupra sculptorului, pe care l-au acuzat că susține astfel ideologia supremției albilor. „Trebuie să fie eliminat, nu reprodus", a scris cineva într-o postare.

„Să începem campania, să colorăm în negru toate statuile lui Iisus din Ghana, sau să le dăm jos! Îți poți păstra creștinismul, dar rasismul este împotriva legii”, a comentat un alt utilizator pe Facebook.


Nu e prima dată când o statuie  provoacă astfel de controverse în Ghana. Anul trecut, studenții de la Universitatea din Ghana au dat jos o statuie a lui Mahatma Gandhi, cel care spunea într-una dintre scrierile sale că africanii sunt "inferiori" și "sălbatici".