Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a semnat luni legea care prevede castrarea chimică a pedofililor, cu vârsta de peste 21 de ani, care au abuzat copii mai mici de 13 ani, scrie dailysabah.com

Proiectul de lege, cunoscut sub numele de HB379, face ca măsura să devină o condiție a eliberării condiționate. 

De la jumătatea anilor 90, opt state au introdus castrarea chimică sau chirurgicală a agresoilor sexuali. 
 
Conform noii legi adoptate, pedofilii condamnați vor trebui să să se supună castrării chimice înainte de a părăsi închisoarea, atât ca o descurajare pentru comiterea pe viitor a unor infracțiuni de acest gen, cât și ca o pedeapsă.

Măsura ar urma să fie contestată de activiștii pentru drepturile omului, care ar putea invoca Amendamentul Opt din Constituție, ce interzice guvernului să impună „pedepse aspre și neobișnuite” cetățenilor americani. 

California a introdus o măsură similară în 1996, fiind urmată de mai multe state printre care Florida, Georgia, Iowa și Louisiana.

În Texas, pedofilii condamnați pot solicita voluntar o castrare chirurgicală, sperând că astfel vor fi eliberați condiționat.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews