ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a semnat luni legea care prevede castrarea chimică a pedofililor, cu vârsta de peste 21 de ani, care au abuzat copii mai mici de 13 ani, scrie dailysabah.com

Proiectul de lege, cunoscut sub numele de HB379, face ca măsura să devină o condiție a eliberării condiționate. 

De la jumătatea anilor 90, opt state au introdus castrarea chimică sau chirurgicală a agresoilor sexuali. 
 
Conform noii legi adoptate, pedofilii condamnați vor trebui să să se supună castrării chimice înainte de a părăsi închisoarea, atât ca o descurajare pentru comiterea pe viitor a unor infracțiuni de acest gen, cât și ca o pedeapsă.

Măsura ar urma să fie contestată de activiștii pentru drepturile omului, care ar putea invoca Amendamentul Opt din Constituție, ce interzice guvernului să impună „pedepse aspre și neobișnuite” cetățenilor americani. 

California a introdus o măsură similară în 1996, fiind urmată de mai multe state printre care Florida, Georgia, Iowa și Louisiana.

În Texas, pedofilii condamnați pot solicita voluntar o castrare chirurgicală, sperând că astfel vor fi eliberați condiționat.