ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie care se identifică drept bărbat și a născut un copil anul trecut, în decembrie, va fi trecută ca tată pe certificatul de naștere al copilului, în baza unei decizii de ultimă oră a statului Illinois, scrie Christianheadlines.
 
Statul Illinois susținea inițial că bărbatul transgender, Myles Brady Davis, va fi trecut în acte drept mamă, deoarece a fost cea care a purtat copilul în burtă. Myles se identifică ca transmasculină. Acum însă autoritățile au cedat.

Myles Brady Davis, care se identifică drept bărbat, era în a 20-a săptămână de sarcină când a aflat că va figura ca mamă pe certificatul de naștere al copilului său pentru că, potrivit statului american Illinois, persoana care poartă copilul este mamă. Mai mult, soția lui Myles, Precious, la rândul său persoană transgender, urma să figureze pe certificatul de naștere ca tată. „Era așa o nebunie”, a povestit Myles, în vârstă de 38 de ani, din Chicago. „Niciodată nu m-am gândit măcar că pe certificatul de naștere va fi specificat atât de greșit genul nostru'¬, a adăugat el.

Precious și Myles, director de comunicare la Equality Illinois, a raportat problema angajatorului său și a luat legătura cu grupul Lambda Legal, pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transexuali și queer), care a trimis statului o scrisoare explicând necesitatea unui certificat de naștere exact.

A fost prima dată când statul a fost informat despre cazul unui transgender care naște, iar oficialii au căzut de acord că cei doi nu ar trebui să fie menționați în mod eronat pe certificatul de naștere, potrivit purtătoarei de cuvânt al Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, Melaney Arnold.

La după două săptămâni după nașterea fetiței lor sănătoase, Zayn, la începutul lunii decembrie, cei doi soți au aflat că vor avea certificatul de naștere așa cum îl doreau, pe care Myles figurează ca tată, iar Precious ca mamă.
Arnold spune că această naștere va fi o premieră pentru Illinois, iar statul intenționează ca identificarea exactă a genului să fie o opțiune permanentă, accesibilă tuturor părinților transgender.

Myles și Precious, director de comunicare la Sierra Club, s-au cunoscut în 2014, au început să se întâlnească un an mai târziu și s-a căsătorit în 2016. Pentru a avea copii ei au fost nevoiți să renunțe la terapiile hormonale, lucru dificil pentru amândoi. Un ovul din corpul lui Myles a fost fertilizat cu spermă de la Precious și implantat în uterul lui Myles prin fertilizare in vitro.

Myles este unul dintre cei câteva mii de bărbați transgender din lume care au trecut printr-o sarcină.