ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul Islamic a reuşit să cucerească oraşul antic Palmira, din centrul Siriei, precum şi situl său arheologic, au anunţat islamiştii citaţi de presa americană.

Rami Abdel-Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a declarat că extremiştii au ajuns în situl arheologic Palmira în noaptea de miercuri spre joi.

Situl arheologic Palmira, care se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO şi  este cunoscut pentru colonadele sale romane vechi de 2.000 de ani, dar şi alte ruine şi artefacte preţioase.

Autorităţile se tem că islamiştii vor distruge şi acest site, aşa cum au făcut-o cu celelalte pe care le-au cucerit, în Irak. Capturarea oraşului Palmira este a doua victorie majoră a Statului Islamic în decurs de o săptămână, după ce a cucerit Ramadi, capitala provinciei Anbar din vestul Irakului.