ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atentat sinucigaș cu bombă  a ucis un credincios și a rănit mai multe persoane  într-o moschee șiită din Najran în sudul Arabiei Saudite, informează Agerpres citând Reuters. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Statul Islamic a luat în ”vizor” și celelalte credințe musulmane, printre care se numără și  secta șiită ismailită, dupa cum susține chiar ISIS  într-un comunicat  postat pe Twitter. ”Ismailiții”  reprezintă o minoritate în Arabia Saudită. 

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer luni într-o moschee șiită din Najran, ucigând cel puțin o persoană și rănind multe altele, a anunțat Ministerul saudit de Interne, amintește Reuters. 

Diferenţele dintre Şia şi Sunni pornesc de la neînţelegerile în ce priveşte succesorul Profetului Mohammed, care a murit in 632, şi în ce priveşte natura conducerii politice a comunităţii musulmane.

Atacul asupra moscheii Al-Mashhad a avut loc în timpul rugăciunii de seară, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru canalul de știri Al-Arabiya.