ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un selfie făcut de un jihadist şi postat ulterior pe reţelele sociale a permis avioanelor de vânătoare americane să distrugă un cartier general al Statului Islamic amplasat într-un loc care nu a fost dezvăluit, au anunţat conducători ai forţei aeriene a SUA, scrie Agerpres.

 

Conversaţia generalului forţelor aeriene Hawk Carlisle, reprodusă miercuri de publicaţia de specialitate Defense Tech şi preluată vineri de mass media americane, explică modul în care serviciile de informaţii militare ale SUA au reuşit să localizeze cartierul general al jihadiştilor din Statul Islamic (SI).

"O postare pe reţelele sociale ne-a permis să bombardăm obiectivul în mai puţin de 24 de ore (...) A fost totul ca la carte", a declarat generalul Carlisle, la un dejun care a avut loc la Asociaţia Forţelor Aeriene din Washington.

Carlisle n-a vrut să precizeze nici locul, nici când a fost distrus cartierul general jihadist, limitându-se să spună cu descoperirea fotografiei a fost făcută de o unitate de intelligence a forţelor aeriene din Florida.

"Băieţii lucrau în Hulburt (bază aeriană în Florida), verificând reţelele sociale, şi şi-au dat seama că idiotul ăsta se afla în centrul de comandă. Şi era conectat la o reţea socială, fără niciun fel de securizare, lăudându-se cu capacităţile de comandă şi control ale Daesh (acronimul în limba arabă pentru SI - n.r.)", a povestit generalul.

În mai puţin de 22 de ore, analişti din intelligence au reuşit să confirme informaţia, s-o trimită mai departe la superiori, astfel că în scurt timp trei proiectile teleghidate au făcut praf baza jihadiştilor.