ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ISIS a confirmat marți moartea "Jihadistului John”, în Siria, la finele anului trecut, în urma unor atacuri aeriene. "Jihadi John", era cunoscut drept autorul mai multor execuții ale ostaticilor, conform The Independent.

Dabiq, revista online a grupului terorist, a confirmat faptul că "Jihadi John”, pe numele său real Mohammed Emwazi, a murit pe 12 noiembrie anul trecut în orașul Raqqa din Siria, scrie presa britanică, citând surse din Marea Britanie și de la Pentagon.
 
Îmbrăcat în negru și cu o cagulă care îi lăsa la vedere doar ochii și nasul, 'Jihadi John' rostea cu accent britanic amenințări împotriva guvernelor țărilor din care proveneau ostaticii.

În urma acestor înregistrări, el a devenit simbolul amenințării reprezentate de Statul Islamic și unul dintre cei mai căutați indivizi din lume.
 
"Mașina în care se afla a fost atacată de o dronă. Atacul a avut loc în orasul Raqqa, iar omul a murit pe loc”, afirmă ISIS pe site.

Într-un elogiu adus lui Emwazi, jihadiștii spun că "Jihadi John" era cunoscut pentru "mila, bunătatea și generozitatea față de credincioși și pentru afecțiunea pe care o avea față de orfani".