ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă înfrângere a jihadiștilor din Siria. Forțele speciale din cadrul Armatei Arabe Siriene (ASA) au luat cu asalt ultimele zone aflate sub controlul jihadiștilor Statului Islamic miercuri dimineață, înregistrând un avantaj considerabil împotriva grupării teroriste. 

Pentru prima dată în utltimii trei ani ani, întreg malul vestic al râului Eufrat a fost eliberat de sub controlul  ISIS și al diverselor grupări teroriste din Siria.

După lansarea acestui atac, armata siriană a reușit să preia controlul deplin asupra provinciilor Al-Sukkariyah, Siyal și Ghabrah, reușind să restabilească legătura dintre capitala provinciei Deir Ezzor cu Albukamal.

Odată cu alungarea teroriștilor de pe malul vestic al Eufratului, guvernul sirian are acum cale liberă din Damasc spre capitala irakiană, Bagdad, scrie site-ul almasdarnews.com.

Strângând lațul în jurul SI de ambele părți ale frontierei, Irakul și Siria sunt pe cale să pună capăt controlului teritorial al jihadiștilor, însă este necesar să se pregătească de o reapariție a combatanților și unor kamikaze în afara acestei redute, avertizează experți.

Astfel, organizația teroristă care din 2014 a pus stăpânire pe Siria și Irak își vede ”califatul” autoproclamat năruindu-se aproape în întregime.

Gruparea Statul Islamic a pierdut 95% din teritoriile pe care le-a cucerit în 2014 în Siria și în Irak, anunța luna trecută coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite, în urma unei reuniuni în Iordania.