O nouă înfrângere a jihadiștilor din Siria. Forțele speciale din cadrul Armatei Arabe Siriene (ASA) au luat cu asalt ultimele zone aflate sub controlul jihadiștilor Statului Islamic miercuri dimineață, înregistrând un avantaj considerabil împotriva grupării teroriste. 

Pentru prima dată în utltimii trei ani ani, întreg malul vestic al râului Eufrat a fost eliberat de sub controlul  ISIS și al diverselor grupări teroriste din Siria.

După lansarea acestui atac, armata siriană a reușit să preia controlul deplin asupra provinciilor Al-Sukkariyah, Siyal și Ghabrah, reușind să restabilească legătura dintre capitala provinciei Deir Ezzor cu Albukamal.

Odată cu alungarea teroriștilor de pe malul vestic al Eufratului, guvernul sirian are acum cale liberă din Damasc spre capitala irakiană, Bagdad, scrie site-ul almasdarnews.com.

Strângând lațul în jurul SI de ambele părți ale frontierei, Irakul și Siria sunt pe cale să pună capăt controlului teritorial al jihadiștilor, însă este necesar să se pregătească de o reapariție a combatanților și unor kamikaze în afara acestei redute, avertizează experți.

Astfel, organizația teroristă care din 2014 a pus stăpânire pe Siria și Irak își vede ”califatul” autoproclamat năruindu-se aproape în întregime.

Gruparea Statul Islamic a pierdut 95% din teritoriile pe care le-a cucerit în 2014 în Siria și în Irak, anunța luna trecută coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite, în urma unei reuniuni în Iordania.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews