ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de poliție din New York (NYPD) va desființa o brigadă de polițiști anticriminalitate care acționau în civil, a anunțat șeful NYPD luni, pe fondul înmulțirii apelurilor la o reformă a practicilor de poliție pe teritoriul Statelor Unite, informează AFP.

Brigada avea ca misiune anchetarea infracțiunilor violente și a fost implicată în unele dintre cele mai controversate intervenții cu arma ale poliției, scrie New York Times.
 
„Vă rog să nu înțelegeți greșit, este vorba despre o schimbare radicală a culturii poliției din New York”, a dat asigurări șeful său, Dermot Shea.

Cei 600 de agenți vor fi redistribuiți în alte misiuni, mai ales de supraveghere, de anchetă sau în poliția de proximitate. „Cred că este timpul să avansăm și să schimbăm modul în care facem munca de poliție în acest oraș. Putem să o facem cu capul, în mod inteligent, putem să ne îndepărtăm de forța brută”, a afirmat Dermot Shea în fața presei.

NYPD, cea mai numeroasă forță de poliție din țară, cu circa 36.000 de angajați, a fost acuzată de numeroase abuzuri în reprimarea protestelor împotriva rasismului după moartea lui George Floyd.

Moartea afro-americanului George Floyd, sub genunchiul unui polițist alb, a redeschis rănile rasiale în Statele Unite și a declanșat o mișcare mai largă de apeluri la o reformă a poliției.

Multe orașe americane și-au amendat deja practicile, mai ales pentru a interzice imobilizarea prin strangulare sau pentru a întări procedurile disciplinare. De asemenea, un proiect de lege este în studiu la nivel federal.