ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul Texas a făcut un nou salt uriaș înaintea restului natiunii pe fondul moralității de a face ceea ce ar trebui să fie de la sine înțeles pentru fiecare persoană, prin limitarea avorturilor finanțate din banii contribuabililor, scrie dailywire.com.

Semnat de guvernatorul statului, Greg Abbott, noul proiect de lege va elibera contribuabilii de plata pentru „avorturi elective prin intermediul planurilor lor de asigurare", potrivit unui articol publicat de LifeSiteNews.

„Ca un credincios ferm în valorile texane, sunt mândru să semnez legislația care asigură faptul că niciun texan nu este obligat vreodată să plătească pentru o procedură prin care se termină viața unui copil nenăscut", a spus guvernatorul Abbott. 

„Acest proiect de lege interzice furnizorilor de asigurări din Texas să-i forțeze pe deținătorii de polițe pentru a subvenționa avorturile. Sunt recunoscător legislatorilor din Texas pentru că au depus acest proiect de lege pe biroul meu, și muncind pentru a proteja viața inocentă în această sesiune specială".

Noul proiect de lege include o scutire doar pentru o urgență medicală și doar pentru a salva viața mamei.

„Ceea ce spunem aici este: Dacă doriți să cumpărați această acoperire, puteți să o faceți", a spus republicanul John Smithee când proiectul de lege a fost trimis legislaturii de stat. „Nu este vorba despre cine poate obține un avort. Este vorba despre cine este obligat să plătească pentru un avort."

„Texasul trebuie să ia măsuri pentru a interzice contribuabililor să plătească subvenționarea avorturilor care nu sunt urgențe medicale", a declarat și senatorul republican Brandon Creighton.