Legea pro-viață fusese adoptată de parlamentul local, dominat de republicani, și urma să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie în statul american Indiana, potrivit Huffpost.com  

Un judecător federal a blocat vineri o lege din statul Indiana care ar interzice procedura de avort începând cu al doilea trimestru al sarcinii, cu doar câteva zile înainte ca legea să intre în vigoare.

Decizia care pune în așteptare legea emisă de statul Indiana a fost emisă la câteva ore după ce Curtea Supremă a SUA refuzase să repună în vifoare o lege similară din statul Alabama care viza interzicerea avorturilor prin dilatație și evacuare.


Legea adoptată astă primăvară de Legislativul statului Indiana, dominat de republicani, numește procedura „avort prin dezmembrare”. Actul legislativ de interzicere a acesteia fusese programat să intre în vigoare la 1 iulie.

Uniunea Americană a Libertăților Civile din statul Indiana a atacat în instanță legea anti-avort în numele a doi medici care săvârșește avorturi de dilatare și evacuare. Sub incidența acestei legi, un medic care efectuează procedura ar putea fi acuzat de crimă, pedepsită cu până la șase ani de închisoare.

Avocații din Indiana au calificat procedura drept „brutală și inumană” și au susținut că statul are un rol întemeiat în limitarea tipurilor procedurilor de avort, citând decizia Curții Supreme a S.U.A. din 2007, care admitea o lege federală de interzicere a metodei numite și avort prin naștere parțială.

Avocații Uniunii Americane a Libertăților Civile au argumentat că interdicția ar pune „o povară substanțială și nejustificată pentru capacitatea femeilor de a face avorturi în trimestrul al doilea al sarcinii, înaintea atingerii viabilității fetale”.
 
Legi care limitează operațiile de avort au fost introduse în acest an în 16 dintre cele 50 de state americane. Patru dintre aceste legi interzic avortul din momentul în care pot fi detectate bătăile inimii la embrion, informa ActiveNews într-un articol anterior.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews