ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Când profesorul Shoshanna Zuboff a scris «Era capitalismului de supraveghere», a fost prima dată când am auzit despre capitalismul de supraveghere. Practicat inițial de Google, acesta colectează munți de date personale din fiecare interacțiune de pe Internet. Big Tech va vinde astfel de date personale guvernului. Aceasta nu este o «amenințare la adresa vieții private» –, ci este distrugerea totală a vieții private.” (Patrick Wood

Un raport recent al Directorului Serviciului de Informații Naționale a dezvăluit că guvernul SUA cumpără cantități uriașe de date personale ale americanilor generate de mașini, smartphone-uri și browserele web, ceea ce reflectă rezultatele tehnicilor intruzive de supraveghere și amenințări semnificative la adresa confidențialității, scrie breitbart.com

Wall Street Journal relatează că guvernul SUA exploatează informațiile disponibile comercial (CAI) pentru a afla tot ce este posibil despre cetățenii privați. Aceste date, provenite de la mașini, telefoane smartphone și browsere web, au devenit atât de extinse încât reproduc rezultatele tehnicilor de supraveghere intruzive, cum sunt interceptările telefonice, spionajul cibernetic sau supravegherea fizică.

Ca răspuns la o solicitare a senatorului Ron Wyden (D-OR), directorul Serviciului de Informații Naționale din SUA, Avril Haines, a comandat raportul. El a cerut comunității de informații să explice și să facă cunoscut modul în care utilizează CAI. Rezultatele au fost șocante.

Datele merg mult dincolo de informațiile simple. Includ traseele amănunțite stocate de smartphone-uri și aplicațiile acestora, site-uri de socializare, mașini și gadgeturi de urmărire a locației, cum sunt ceasurile de fitness. Raportul a emis o atenționare, afirmând că astfel de informații detaliate pot „provoca prejudicii la adresa reputației, bunăstării emoționale sau siguranței fizice a unei persoane”.

Raportul a îndemnat comunitatea de informații să-și îmbunătățească politicile, practicile și garanțiile legate de achiziții. De asemenea, atrage atenția asupra modului în care comunității de informații îi lipsește transparența și precauția atunci când vine vorba de achiziționarea de informații private.

Raportul a recunoscut, totodată, că puține politici abordează colectarea unor astfel de date și că guvernul SUA are capacitatea de a atribui identități personale datelor. Wyden a declarat: „Dacă guvernul poate evita, prin bani, un proces echitabil bazat pe al Patrulea Amendament, vor exista puține limite semnificative ale supravegherii guvernamentale”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews