ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul strateg șef al Casei Albe, Steve Bannon, este de părere că Biserica Catolică sprijină imigrația ilegală „nelimitată” în Statele Unite pentru că are nevoie de acest colectiv pentru a-și umple locașurile de cult.

„Au nevoie de imigranți ilegali pentru a umple bisericile. Este evident. Au un interes economic în imigrația ilegală nelimitată”, a spus Bannon, într-un interviu pentru programul 60 minutes care se va difuza duminică și din care CBS a publicat câteva fragmente.

Bannon, care a părăsit Casa Albă la 18 august, a declarat totodată că nu este de acord cu decizia președintelui american Donald Trump de a pune capăt programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), instituit sub fostul președinte Barack Obama, care le permitea imigranților ajunși în țară ca minori să nu fie expulzați din SUA, și care a ferit de deportare 800.000 de tineri, scrie Agerpres.

„Nu sunt de acord cu decizia privind DACA. Credeți-mă, oamenii de extremă dreapta, conservatorii nu sunt fericiți cu asta”, a comentat el, fără alte precizări.

Întrebat, catolic fiind, cu privire la opoziția arhiepiscopului New York-ului, cardinalul Timothy Dolan, față de decizia lui Trump, Bannon s-a lansat într-un atac dur la adresa Bisericii Catolice.

„Biserica Catolică a fost groaznică. Episcopii au fost groaznici. Știți de ce? Pentru că sunt incapabili să înțeleagă și să rezolve problemele bisericii, au nevoie de imigranți ilegali pentru a-și umple bisericile. Este evident. De aceea toți acești episcopi catolici îl condamnă (pe Trump)”, a comentat Bannon.

Când jurnalistul Charlie Rose i-a spus că este grav să spună ceva atât de dur despre propria biserică, Bannon, care este catolic și descendent al unei familii irlandeze, a răspuns că una nu are de-a face cu alta