ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mass-media sunt „partidul de opoziție” și „ar trebui să tacă”, a afirmat în New York Times consilierul în strategie al președintelui american Donald Trump, Steve Bannon, citat de AFP.

„Vreau să mă citați acum. Mass-media de aici sunt partidul de opoziție. Ele nu înțeleg țara asta. Nu înțeleg de ce Donald Trump este președintele Statelor Unite”, a declarat Steve Bannon, fost director general al campaniei electorale a omului de afaceri, devenit strateg-șef, într-un interviu telefonic realizat miercuri seară, citează Agerpres.

„Mass-media ar trebui să se simtă jenată și umilită, ar trebui să tacă și să asculte un moment”, a adăugat Steve Bannon care, înainte de a se alătura echipei de campanie a lui Donald Trump, a fost patronul site-ului de extremă dreapta Breitbart News.

„Marile media nu au concediat sau demis nicio persoană care a urmărit campania noastră”, a continuat el. „Uitați-vă pe conturile de Twitter ale acestor indivizi: sunt militanți puri ai campaniei Clinton”, a adăugat Steve Bannon.

„Din cauza asta nu aveți putere. Ați fost umiliți”, a spus el în prestigiosul cotidian american care este frecvent ținta criticilor lui Donald Trump.

Afirmațiile lui Brannon, care rar acordă un interviu, au fost publicate într-un moment de puternice tensiuni între presă și noul președinte de la preluarea mandatului său, în urmă cu o săptămână.

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite a afirmat sâmbătă la sediul CIA că este în „război” împotriva presei și că jurnaliștii fac parte dintre „ființele omenești cele mai necinstite de pe pământ”.

Sprijin popular în cursul învestirii, fraudă electorală, mass-media au contestat una după alta afirmațiile administrației Donald Trump, taxându-le drept minciuni, fără ca aceasta să cedeze, cu riscul de a se îndepărta de fapte.

Luni, Donald Trump a dat asigurări unor congresmeni că între trei și cinci milioane de persoane fără acte de identitate au votat ilegal în timpul alegerilor.

Mass-media au subliniat că nu există nicio dovadă de fraudă de o asemenea amploare. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat însă marți că președintele nu și-a schimbat părerea. Fără să furnizeze niciun element concret.