Steve Bannon, fostul director al echipei de campanie a lui Trump, va colabora cu premierul ungar Viktor Orban până la alegerile europarlamentare, scrie Reuters.

Bannon, fost director al site-ului de știri Breitbart.com, a stabilit o mișcare prin care să militeze pentru alegerea unor politicieni de dreapta naționaliști și populiști în Parlamentul European. El a declarat că a făcut  deja câteva vizite la Budapesta, unde i-a întâlnit pe Oban și pe consilierii săi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria nu a comentat informația.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, denumită Mișcarea, afirmând că este pentru prima dată când cineva din Statele Unite a vizitat Europa cu intenția de a milita pentru o gândire conservatoare.
 De altfel, Bannon a sugerat în ultima perioadă că alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor aduce o confruntare între forțele conduse de membri de bază ai UE, precum Germania și Franța, care doresc o integrare și mai mare, și națiunile eurosceptice, precum Ungaria, care caută să facă o alianță de state membre puternice.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.