ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steve Bannon, fostul director al echipei de campanie a lui Trump, va colabora cu premierul ungar Viktor Orban până la alegerile europarlamentare, scrie Reuters.

Bannon, fost director al site-ului de știri Breitbart.com, a stabilit o mișcare prin care să militeze pentru alegerea unor politicieni de dreapta naționaliști și populiști în Parlamentul European. El a declarat că a făcut  deja câteva vizite la Budapesta, unde i-a întâlnit pe Oban și pe consilierii săi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria nu a comentat informația.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, denumită Mișcarea, afirmând că este pentru prima dată când cineva din Statele Unite a vizitat Europa cu intenția de a milita pentru o gândire conservatoare.
 De altfel, Bannon a sugerat în ultima perioadă că alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor aduce o confruntare între forțele conduse de membri de bază ai UE, precum Germania și Franța, care doresc o integrare și mai mare, și națiunile eurosceptice, precum Ungaria, care caută să facă o alianță de state membre puternice.