ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier al președintelui american Donald Trump, Steve Bannon, prezice că partidele naționaliste vor obține o treime dintre mandatele din Parlamentul European în urma alegerilor din 23-26 mai și se așteaptă ca formațiunea „Alternativa pentru Germania” (AfD) să devină următoarea mare mișcare conservatoare europeană, transmite joi dpa.

Bannon, care se consideră un „observator” și nu un consilier al mișcărilor conservatoare din Europa, este entuziasmat de ceea ce se va întâmpla la apropiatele alegeri europene care încep peste exact o săptămână în Olanda. Scrutinul continuă pe 24 mai în Irlanda, iar în Letonia, Malta și Slovacia pe 25 mai. În Republica Cehă alegerile se desfășoară timp de două zile, pe 24 și 25 mai. În toate celelalte state membre ale Uniunii Europene alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai.

„Cred că, dacă tendințele actuale continuă, atunci mișcările suveraniste ar putea avea între 33% și 35% dintre parlamentarii europeni. Asta va provoca un cutremur la Bruxelles'', explică Bannon.
 
În opinia sa, mișcările de protest de tipul „vestelor galbene” din Franța au contribuit la relansarea partidelor conservatoare în Europa.

„Tipii suveraniști populiști din Europa nu au avut nevoie de ajutor. Ei au înțeles exact ceea ce trebuie să facă și sunt foarte concentrați pe asta'', explică fostul consilier prezidențial american.