Fostul consilier al președintelui american Donald Trump, Steve Bannon, prezice că partidele naționaliste vor obține o treime dintre mandatele din Parlamentul European în urma alegerilor din 23-26 mai și se așteaptă ca formațiunea „Alternativa pentru Germania” (AfD) să devină următoarea mare mișcare conservatoare europeană, transmite joi dpa.

Bannon, care se consideră un „observator” și nu un consilier al mișcărilor conservatoare din Europa, este entuziasmat de ceea ce se va întâmpla la apropiatele alegeri europene care încep peste exact o săptămână în Olanda. Scrutinul continuă pe 24 mai în Irlanda, iar în Letonia, Malta și Slovacia pe 25 mai. În Republica Cehă alegerile se desfășoară timp de două zile, pe 24 și 25 mai. În toate celelalte state membre ale Uniunii Europene alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai.

„Cred că, dacă tendințele actuale continuă, atunci mișcările suveraniste ar putea avea între 33% și 35% dintre parlamentarii europeni. Asta va provoca un cutremur la Bruxelles'', explică Bannon.
 
În opinia sa, mișcările de protest de tipul „vestelor galbene” din Franța au contribuit la relansarea partidelor conservatoare în Europa.

„Tipii suveraniști populiști din Europa nu au avut nevoie de ajutor. Ei au înțeles exact ceea ce trebuie să facă și sunt foarte concentrați pe asta'', explică fostul consilier prezidențial american.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews