ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Un laborator unde se fabrica droguri sintetice ecstasy a fost descoperit într-o bază NATO din Belgia unde sunt depozitate arme nucleare.

O purtătoare de cuvânt a Parchetului din provincia belgiană Limburg aanunțat că în acest caz au fost arestate două persoane care nu făceau parte din personalul militar al bazei.

„Miercuri, 22 iunie 2022, poliția locală din Kempen a descoperit un laborator de droguri sintetice, localizat pe domeniul militar (NATO) din Peer.”

Biroul Procurorului a adăugat că laboratorul de droguri din interiorul bazei Kleine-Brogel „a fost demantelat de serviciile specializate de Poliția Federală, în colaborare cu  Institutul Național de Criminologie și cu Protecția Civilă”.

Potrivit Le Figaro, baza este amplasată într-o zonă foarte populară pentru traficanții de droguri,situată „strategic” între Anvers și regiunea germană Ruhr.

Baza de la Kleine-Brogel face parte dintre cele câteva baza NATO din Europa care adăpostesc arme nucleare aparținând forțelor americane.

Deputatul belgian Samuel Cogolati afirmă că între 10 și 20 de ogive nucleare se aflau stocate la Kleine-Brogel în 2019.

Scandalul de la baza NATO din Belgia survine după o altă afacere jenantă din sânul Alianței, în care câtorva sute de soldați britanici li s-a interzis participarea la o misiune NATO, ca urmare a orgiilor descoperitecă se desfășurau la Merville Barracks, în Essex.

Escaladarea Războiului din Ucraina alimentează temerile că, la un moment dat, ar putea fi folosite – accidental sau intenționat – armele nucleare aflate în arsenalele Rusiei și NATO.