ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele belarus Aleksandr Lukașenko s-ar afla în stare gravă, potrivit opozantului belarus Valeri Țepkalo, un fost ambasador în Statele Unite, și ar fi fost internat într-un spital, la Moscova, imediat după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin, relatează Daily Express, citat de Știri pe Surse.

”Potrivit unor informații preliminare, sub rezerva unor confirmări suplimentare, (președintele belarus Aleksandr) Lukașenko a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, după o întâlnire cu ușile închise cu (președintele rus Vladimir) Putin”, scrie într-o postare pe Twitter fostul candidat la președinție.

Țepkalo susține că Lukașenko este supus unor proceduri de ”purificarea sângelui”.

”În prezent, el se află în continuare sub îngrijire medicală acolo. Specialiști de prim-plan au fost mobilizați să se ocupe de starea critică în care se află. S-au efectuat proceduri de purificarea sângelui, iar Lukașenko a fost considerat netransportabil”, susține el.

”Eforturile de salvare a dictatorului belarus vizează să disipeze speculații cu privire la o presupusă implicare a Kremlinului în otrăvirea acestuia”, susține Țepkalo. ”Apariția unei astfel de versiuni este naturală, o încercare de ascundere a stării reale a pacientului, care este în continuare critică. Cazuri anterioare de slăbire a sănătății au trecut sub tăcere. Iar în acest caz, pentru a nu trezi bănuieli, avionul său a fost trimis la Minsk”, susține el.

Nu există informații exacte despre locul unde se află Aleksandr Lukașenko și despre starea sănătății sale de mult timp, scrie Ukrainska Pravda, precizând că acesta nu a mai apărut în public și nu a mai participat la evenimente de la 9 Mai, Ziua Victoriei împotriva nazimului în Rusia și Belarus (FOTO sus), când a fost văzut cu un bandaj la mână și s-a întprs grăbit la Minsk, fără a mai participa la dineul oficial.

Potrivit unor jurnaliști independenți, convoiul lui Lukașenko, escortat de o unitate specială a poliției rutiere, a fost, la 13 mai, la Centrul republican de medicină clinică al Administrației prezidențiale.