ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacul asupra Kievului a picat perfect - Ucraina cere mai multe arme și sancțiuni la adresa Rusiei la summitul G7, titrează ȘtiripeSurse o depeșă Agerpres:

Ucraina a cerut duminică mai multe arme și sancțiuni contra Moscovei de la țările G7, reunite în summit în Bavaria (Germania), în urma unei lovituri aeriene a Rusiei mai devreme în timpul dimineții asupra unui complex rezidențial din apropierea centrului Kievului, relatează France Presse și Reuters potrivit Agerpres.

„Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina!, a scris pe Twitter Dmitro Kuleba, șeful diplomației ucrainene.

„Acest copil ucrainean de 7 ani dormea liniștit la Kiev până când o rachetă rusească de croazieră i-a aruncat casa în aer. Și multe altele în Ucraina sunt lovite. Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina”, a declarat Kuleba în postarea sa de pe Twitter însoțită de mai multe fotografii.

Liderii țărilor G7 (Grupul celor șapte cele mai industrializate țări din lume) au dat tonul summitului lor, reunit în Bavaria și consacrat pe larg războiului din Ucraina, anunțând duminică extinderea sancțiunilor împotriva Moscovei și lansând un apel la unitate, potrivit AFP și Boursorama, mai transmite Agerpres.

Acesta este primul semnal de susținere pentru Ucraina al reuniunii G7 care a început la miezul zilei în Alpii bavarezi.

„Împreună, G7 va anunța că vom interzice importurile de aur rusesc, o sursă de export majoră pentru Rusia, ceea ce o va priva de miliarde de dolari”, a indicat pe Twitter președintele american Joe Biden.

În așteptarea unui anunț colectiv la finalul reuniunii marți, Washingtonul, Londra, Ottawa și Tokyo au și anunțat deja un embargo asupra aurului nou extras în Rusia, fără a-l viza pe cel deja vândut.

Nu știm în ce măsură ajută România acest anunț având în vedere că noi avem embargo pe aurul românesc ajuns în Rusia de 105 ani.