ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ciocolata Kinder conține substanțe posibil cancerigene, susține o organizație nonguvernamentală din Germania, relatează The Independent.co.uk.

Potrivit Foodwatch, ciocolățelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanțe potențial periculoase. Acestea conțin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH) - substanțe create atunci când uleiul este rafinat.

Organizația a testat 20 de tipuri de produse aparținând printre altele mărcilor Kinder și Ferrero. Uleiurile minerale saturate (MOAH) au fost depistate în minibatoanele Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen și în bomboanele Nougat Minis.

Organizația a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piață a acestor dulciuri destinate în special copiilor. Comisia Europeană pentru Siguranța Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind "posibil cancerigene și cu potențial de mutații genetice".