Ciocolata Kinder conține substanțe posibil cancerigene, susține o organizație nonguvernamentală din Germania, relatează The Independent.co.uk.

Potrivit Foodwatch, ciocolățelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanțe potențial periculoase. Acestea conțin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH) - substanțe create atunci când uleiul este rafinat.

Organizația a testat 20 de tipuri de produse aparținând printre altele mărcilor Kinder și Ferrero. Uleiurile minerale saturate (MOAH) au fost depistate în minibatoanele Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen și în bomboanele Nougat Minis.

Organizația a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piață a acestor dulciuri destinate în special copiilor. Comisia Europeană pentru Siguranța Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind "posibil cancerigene și cu potențial de mutații genetice".
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews