ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită la Bucureşti. Acesta a declarat că România este un aliat "foarte hotărât".

"România este un aliat foarte hotărât. România se bazează pe NATO și NATO se poate baza pe România", a spus Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Norvegianul a mai spus că în România au fost luate ”decizii dificile care au redus deficitul şi au permis cresterea economică, permiţând creşterea cheltuielilor pentru apărare”.

”Voi folosi România ca un exemplu pentru ceilalţi aliaţi. România a fost capabilă să aibă o politică fiscală responsabilă şi să crească bugetul apărării. E posibil”, a spus oficialul NATO.

Jens Stoltenberg a mai arătat că ”este nevoie de un NATO puternic şi de o solidaritate puternică”. ”Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie”, a mai spus Stoltenberg.