ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 21 mai Parlamentul francez a votat în unanimitate o lege prin care se speră că va fi stopată risipa de mâncare. Concret, marile lanţuri de magazine vor fi obligate să doneze mâncarea nevândută organizaţiilor caritabile sau către hrănirea animalelor.
 
"Este scandalos să vezi cum marile supermarketuri toarnă înălbitor în containerele de gunoi, peste produse comestibile aruncare,” a comentat Guillaume Garot, parlamentarul socialist care a înaintat propunerea.

Francezii aruncă fiecare, în medie, la gunoi, 20.39 de kilograme de mâncare într-un an, iar costul acestei risipe se ridică la circa 12-20 miliarde de euro.

Acum toate supermarketurile vor trebui să semneze contracte cu organizaţii caritabile care să faciliteze donaţiile de alimente, măsură prin care guvernul estimează că va înjumătăţi risipa de hrană din Franţa până în 2025.

Produsele alimentare vizate sunt cele apropiate de termenul de garanţie, care vor fi oferite în scopuri caritabile, dar şi cele deja expirate, ce vor fi folosite pentru hrănirea animalelor.