ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Strategia antiterorism a SUA nu funcționează, consideră Micah Zenko, analist internațional al Council on Foreign Relations, un apreciat think tank american care are legături cu Departamentul de Stat al SUA.

În 2015, administrația americană a președintelui Barack Obama, care a câțtigat Premiul Nobel pentru Pace în 2009, a lansat un număr de 23.144 de bombe în Irak, Siria, Afganistan, Pakistan, Yemen, Somalia, toate țări majoritar musulmane. Așa a calculat Zenko, care astfel a vrut să demonstreze ineficiența strategiei militare a americanilor împotriva ISIS.
 
Studiul precizeză că 22.110 dintre aceste bombe au fost lansate în Siria și Irak, 947 în Afganistan, 58 în Yemen, 18 în Somalia și 11 în Pakistan.
 
În ciuda acestor mii de bombe aruncate de americani, strategia SUA împotriva terorismului nu funcționează deloc pentru că "politicile antiterorism ale SUA se bazează pe capturarea și uciderea teroriștilor, cheltuindu-se enorm și dându-se prea multă atenție politicilor de prevenire a atacurilor", susține Micah Zenko. Rezultatul acestei politici nu a fost nicidecum scăderea numărului membrilor organizației SI, care operează în Siria și Irak, ci, dimpotrivă, sporirea lui. 
 Barack Obama a obținut în 2009 Premiul Nobel pentru pace pentru „eforturile sale extraordinare pentru întărirea diplomației internaționale și a cooperării dintre națiuni”.