Pakistanul continuă să rămână una dintre cele mai periculoase țări pentru creștini.  Autoritățile de la Islamabad au reținut șase ofițeri de poliție sub acuzația de crimă pentru uciderea unui băiat creștin, care ar fi bătut un coleg de clasă musulman.


Studentul creștin Arslan Masih, în vârstă de 17 ani, a fost bătut și torturat până la moarte de un grup format din șase polițiști pakistanezi, în apropierea orașului Sheikhupura.

După ce l-au ucis în bătaie, lovindu-l cu pumnii și cu puștile pe care le aveau, polițiștii au aruncat cadavrul pe marginea drumului și au fugit, a declarat tatăl victimei, Mushtaq Masih, conform Breitbart.com.
 
Avocatul creștin Sardar Mushtaq Gill a precizat că familia băiatului a denunțat crima, dar reconstituirea faptelor pare destul de dificilă, deoarece poliția este reticentă în a lua măsuri legale împotriva polițiștilor care l-au lovit pe Arslan până la moarte.

Din primele informații, a reieșit că s-ar fi iscat o dispută între Arslan Masih și copilul unui polițist, care era musulman. Pentru a se răzbuna, șase polițiști au venit la Academia pe care Arslan o frecventa și au început să-l lovească, până când tânărul a murit. O altă versiune susține că tânărul a fost urmărit de poliție și maltratat.
 
 „Condamnăm cu fermitate această brutalitate a poliției, care ucide creștinii nevinovați, bazându-se pe faptul că creștinii, cei mai vulnerabili din societate, nu pot face nimic, iar violența rămâne nepedepsită. Cerem dreptate pentru un tânăr student creștin ucis de polițiști”, a declarat avocatul.

Episodul nu este unul izolat.Cel mai cunoscut râmâne atacul din anul 2015 asupra tânărului creștin Zubaih Masih, care a fost torturat și omorât de poliție. Mama tânărului a fost acuzată că a furat aur de la domiciliul angajatorului său musulman. Poliția l-a torturat, încercând să scoată de la tânăr o mărturie.

Potrivit Open Doors USA, care monitorizează, de 25 de ani, oprimarea creștinilor din întreaga lume, nivelul persecuției împotriva membrilor minorității creștine din Pakistan este extrem de ridicat.

Wilson Chowdhry, președintele al British Pakistani Christian Association, a declarat: „Arslan este al cincilea creștin care a murit în custodia poliției din Pakistan. Ceea ce este cel mai îngrijorător în legătură e că el nu a săvârșit o crimă și că această crimă a avut loc în sediul colegiului, sub privirile a sute de martori. Tupeul ofițerilor de poliție din acest atac ne reamintește cât de corupți și nepotriviți sunt oamenii poliției din Pakistan”.

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews