ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un creștin exclus din Universitatea Sheffield pe motiv că a făcut comentarii „peiorative” la adresa homosexualilor așteaptă verdictul Curții Supreme din Marea Britanie, căreia i s-a adresat, căutându-și dreptatea. Acesta acuză universitate de standarde duble, prezentând cazul unui profesor musulman care a fost lăsat să facă apologia sclaviei sexuale și poligamiei.

Felix Ngole din Barnsley acuză conducerea universității că i-a încălcat drepturile atunci când a decis să îi  respingă aplicarea la un curs post-universitar de asistență socială, în urma participării sale la o dezbatere pe Facebook, conform Christian Post.

Universitatea Sheffield a susținut că a trebuit să analizeze abilitatea de a profesa a studentului de 39 de ani, după ce acesta a declarat că homosexualitatea „este un păcat”. 

Felix Ngole spune că a fost eliminat de la curs de către un comitet prezidat de un proeminent activist pro LGBT.  În plus, Ngole a denunțat modul în care profesorul respectiv a dus o campanie pro homosexualitate, lucru care a creat un conflict de interese și care, în mod normal,  ar fi trebuit să determine comitetul să ia o cu totul altă decizia în privința sa.

Totodată, studentul a prezentat dovezi conform cărora, în decembrie 2015, universitatea a permis unui profesor musulman, Fadel Soliman, să vorbească în fața studenților, promovându-și canalul YouTube, în care, susține el, se făcea apologia, din punct de vedere islamic, a violenței în familie, sclaviei sexuale și poligamiei.

Reprezentantul lui Ngole, avocatul Paul Diamond, a afirmat că clientul său și-a expus convingerile într-un mod „politicos și temperat,” și că este „îndreptățit să-și exprime convingerile religioase”.