ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe grupuri de protestatari au ieșit în stradă la Teheran, sâmbătă seară, manifestând împotriva liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, și contra Gardienilor Revoluției, după ce președintele Hassan Rouhani a recunoscut și a cerut scuze în aceeași zi pentru „eroarea umană” a armatei iraniene, care a dus la doborârea, miercuri, a unui avion civil ucrainean cu 176 de pasageri la bord, care au murit cu toții în urma prăbușirii aeronavei, informează EVZ.ro

Mii de protestatari au cerut demisia ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, și au scandat împotriva Gardienilor Revoluției, forțele militare de elită subordonate acestuia.

„Rușine!”, „Demisia” și „Moarte mincinoșilor”, au scandat oamenii revoltați, pe străzile capitalei iraniene.
 
Potrivit portalului albanez Tetova News, protestele au izbucnit în mediul studențesc, de unde s-au răspândit în stradă. Mii de protestatari au scandat lozinci împotriva comandantului suprem Khamenei, în fața Universității Amir Kabir din Teheran, sâmbătă, potrivit unor relatări de pe Twitter, citate de televiziunea Al Jazeera

Forțele de ordine iraniene intervin pentru dispersarea manifestanților anti-regim. Aceștia au răspuns, aruncând cu pietre și sticle incendiare în direcția scutierilor.