ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții din Texas au de acum înainte dreptul să vină la cursuri înarmați. Câtă vreme au permis și își țin arma în toc, pot intra în campusurile universitare fără nicio problemă. Legea a fost promovată intens de guvernatorul Texasului sub pretextul că va asigura protecția studenților, în condițiile în care, numai anul acesta, s-au înregistrat 12 incidente armate în universitățile din Statele Unite. Cei care se opun legii spun că măsura va spori violența.

De 20 de ani, texanii au dreptul să poarte armă în public. Acum acest privilegiu a fost extins și în instituțiile de învățământ superior. De la caz la caz, fiecare universitate poate impune anumite restricții. Unele nu permit introducerea armelor în căminele din campus sau în birourile profesorilor. Cei mai mulți studenți consideră că legea este binevenită.

„Mă simt mai în siguranță știind că pot veni înarmată în campus. Aud despre multe incidente nefericite, incidente armate și simt că trebuie să mă apăr”, spune o studentă.

Pentru alții armele în campus nu aduc niciun sentiment de siguranță.

„Nu cred că un campus universitar este locul potrivit să vii înarmat. Studenții nu au nevoie de arme. Recunosc că acum intru cu teamă în campus”, spune unul dintre studenți.

Legalizarea armelor în campusurile din Texas a coincis cu împlinirea a 50 de ani de la primul atac în masă într-o universitate americană comis în acest stat.

În 1966, un lunetist a deschis focul asupra studenților Universității Texas. 17 oameni au murit atunci.

Statele Unite au o istorie neagră a atacurilor armate în școli și deși în ultimii opt ani s-a vorbit tot mai des despre o înăsprire a regimului armelor și munițiilor, planurile nu s-au concretizat.