ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoria homosexualității a devenit materie de studiu în școlile publice din statul american Illinois, după ce guvernatorul J.B. Pritzker a semnat legea 246, care prevede această  obligativitate, anunță G4media.ro.
 
Potrivit sursei citate, legea prevede ca „doar în școlile publice, predarea istoriei trebuie să includă un studiu al rolurilor și contribuțiilor persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgen din istoria acestei țări și a acestui stat.”
 
Illinois devine, astfel, cel de-al patrulea stat american unde a devenit obligatorie istoria homosexualității, după California, New Jersey și Colorado.
 
„Sper că învățarea elevilor despre contribuțiile valoroase pe care le-au adus persoanele LGBTQ de-a lungul istoriei va crea un mediu mai sigur si cu mai puține incidente de hărțuire,” a declarat senatoarea democrată Heather Steans, care, potrivit sursei citate, a sponsorizat proiectul de lege. „Copiii și adolescenții LGBTQ vor putea, de asemenea, să câștige noi modele de urmat care să împărtășeasca experiențe de viață cu ei.”, a subliniat aceasta.
Criticii inițiativei susțin însa că aceste legi încalcă drepturile religioase ale părinților, libertatea de exprimare și echivalează cu îndoctrinarea copiilor.
Primarul din Barnegat (New Jersey), Alfonso Cirulli, fost director adjunct de școală , a criticat legea adoptată de Congresul din statul său. 
 
Cirulli a afirmat: „niciun grup nu are dreptul să-i oblige pe ceilalți să-i respecte convingerile, să-i priveze de drepturile lor protejate de Primul Amendament și să elimine drepturile părinților referitoare la cum e moral să-și crească copii.  Acest lucru calcă în picioare drepturile oferite de Primul Amendament, în special libertatea religioasă.”
 
Totodată, Cirulli a declarat că este de datoria sa să-i protejeze pe locuitori și a numit mișcarea politică LGBT „un afront la adresa Atotputernicului Dumnezeu.” „Am trecut peste granița absurdului,” a afirmat oficialul, adaugând că Dumnezeu îi va trage la răspundere pe politicieni pentru adoptarea unor astfel de legi.