Istoria homosexualității a devenit materie de studiu în școlile publice din statul american Illinois, după ce guvernatorul J.B. Pritzker a semnat legea 246, care prevede această  obligativitate, anunță G4media.ro.
 
Potrivit sursei citate, legea prevede ca „doar în școlile publice, predarea istoriei trebuie să includă un studiu al rolurilor și contribuțiilor persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgen din istoria acestei țări și a acestui stat.”
 
Illinois devine, astfel, cel de-al patrulea stat american unde a devenit obligatorie istoria homosexualității, după California, New Jersey și Colorado.
 
„Sper că învățarea elevilor despre contribuțiile valoroase pe care le-au adus persoanele LGBTQ de-a lungul istoriei va crea un mediu mai sigur si cu mai puține incidente de hărțuire,” a declarat senatoarea democrată Heather Steans, care, potrivit sursei citate, a sponsorizat proiectul de lege. „Copiii și adolescenții LGBTQ vor putea, de asemenea, să câștige noi modele de urmat care să împărtășeasca experiențe de viață cu ei.”, a subliniat aceasta.
Criticii inițiativei susțin însa că aceste legi încalcă drepturile religioase ale părinților, libertatea de exprimare și echivalează cu îndoctrinarea copiilor.
Primarul din Barnegat (New Jersey), Alfonso Cirulli, fost director adjunct de școală , a criticat legea adoptată de Congresul din statul său. 
 
Cirulli a afirmat: „niciun grup nu are dreptul să-i oblige pe ceilalți să-i respecte convingerile, să-i priveze de drepturile lor protejate de Primul Amendament și să elimine drepturile părinților referitoare la cum e moral să-și crească copii.  Acest lucru calcă în picioare drepturile oferite de Primul Amendament, în special libertatea religioasă.”
 
Totodată, Cirulli a declarat că este de datoria sa să-i protejeze pe locuitori și a numit mișcarea politică LGBT „un afront la adresa Atotputernicului Dumnezeu.” „Am trecut peste granița absurdului,” a afirmat oficialul, adaugând că Dumnezeu îi va trage la răspundere pe politicieni pentru adoptarea unor astfel de legi. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews