ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Un procent semnificativ al europenilor își manifestă îngrijorarea tot mai mare față de creșterea rapidă a populației musulmane pe Vechiul Continent, arată un studiu realizat de Fundația Századvég, în februarie.


O mie de europeni din cele 28 de țări ale UE au fost întrebați: „ Considerați o amenințare gravă pentru Europa creșterea rapidă a populației musulmane?”

Dintre cei chestionați, 40% au afirmat că văd acest lucru ca pe o amenințare „foarte gravă”, în timp ce 30% dintre persoanele întrebate au spus că o consideră „oarecum gravă”.

Conform aceluiași studiu, 78% dintre respondenți consideră imigrația ilegală drept o problemă serioasă, 57% fiind de părere că afluxul de migranți va schimba cultura țării lor.

Într-un procent covârșitor, cei chestionați au răspuns că Europa ar trebui să-i ajute și să-i sprijine migranții (81%), însă acest lucru ar trebui să se întâmple în țările lor de origine.

De asemenea, peste 50% dintre europeni consideră că refugiații vin în Europa din motive economice și pentru a primi ajutoare de la stat, doar 39% spunând că aceștia ajung în Occident pentru că nu sunt în siguranță în țările lor.

Această idee a fost expusă de Paul Collier, profesor la Universitatea Oxford, și care consideră că statele occidentale ar putea ajuta peste o sută de refugiați în țările lor de origine, cu aceiași bani cu care sprijină un singur imigrant ajus într-una din aceste țări.

„Cheltuim 135 de dolari pentru fiecare persoană care se prezintă aici, comparativ cu un dolar pentru fiecare persoană pe care o ajutăm în țara de origine. Cei care stau acasă sunt, adesea, mult mai neputincioși decât cei care dețin resursele necesare pentru a ajunge în Europa”, a declarat profesorulCollier  la o conferință, la Copenhaga, anul trecut.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews