ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia a făcut ca majoritatea copiilor din Anglia să regreseze în privința educației, în timp ce unii au involuat semnificativ în privința abilităților sociale, informează BBC.

Raportul Biroului pentru Standarde în Educație, Servicii și Abilități pentru Copii (Ofsted) avertizează că unii copii mici au uitat cum să folosească furculița și cuțitul sau au regresat la utilizarea scutecelor.

Copiii mai mari și-au pierdut „rezistența” pentru lectură, spune Ofsted.

Departamentul de Educație spune că aceste lucruri arată necesitatea de a menține școlile deschise.

Ofsted a examinat impactul pandemiei COVID-19 asupra copiilor, pe baza vizitelor efectuate în 900 de școli și grădinițe în această toamnă – și a constatat existența unor experiențe împărțite.

Inspectorul șef Ofsted spune că există trei „grupuri largi” în rândul copiilor:

  • Grupul cel mai puternic afectat este cel al copiilor mici care au suferit în afara școlii, involuând la numere și cuvinte, regresând la scutece sau pierzând abilități de bază, precum folosirea furculiței și cuțitului.
  • Majoritatea copiilor de gimnaziu au regresat în nivelul de învățare în diferite grade, deoarece școlile au fost închise pentru majoritatea copiilor și deplasarea restricționată. „Pierderea educației este incontestabilă, dar greu de evaluat”, susține raportul.
  • Există, de asemenea, copii pentru care lockdown-ul a însemnat o experiență pozitivă – acești copii, din medii destul de bune, ar fi putut beneficia de un sentiment mai mare de comunitate și de „timp de calitate” ca familie.
 
În rândul copiilor mai mari, Ofsted avertizează cu privire la pierderea concentrării în rândul celor care se întorc la școală și că „disputele online” care au început pe rețelele de socializare în timpul izolării sunt acum „aplicate la școală”.

Există, de asemenea, rapoarte despre pierderea capacității fizice, în timp ce alți elevi prezintă „semne de suferință mentală”, cu îngrijorări legate de tulburări alimentare și de autovătămare.

O altă categorie care ridică semne de îngrijorare sunt elevii care nu au revenit la școală. Într-o treime din școli există o creștere a numărului de copii retrași pentru a fi educați acasă.

La nivel global există o preocupare serioasă cu privire la școli, guvernele reușind sau nu să-și asume riscurile unei coexistări cu virusul pentru a nu pierde și rata ani de educație importantă pentru copii.

Tribuna.US