ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat recent arată că aproape patru din zece francezi consideră că o revoluție ca la carte este cea mai bună cale de a rezolva problemele politice ale țării, relatează breitbart.com.

Realizat de compania IFOP, sondajul arată că 39% dintre respondenții francezi au spus că este necesară o revoluție pentru a face schimbări reale în țară, procent mult mai mare decât în ​​alte părți ale Europei, scrie Atlantico. 
 
În comparație, doar 20% dintre germani consideră că revoluția este o soluție politică viabilă, procentul care cred acest lucru fiind chiar mai mic în cazul austriecilor și polonezilor - doar 14%.

Directorul companiei IFOP, David Nguyen, a comentat rezultatele din Franța astfel: „Primul lucru de remarcat ar fi că acesta este un procent absolut spectaculos. Patru din zece consideră că o revoluție ar fi o soluție bună: chiar dacă nu știm exact ce au pus în spatele acestui cuvânt, este semnul unei prezențe radicale în societate”.
 
Nguyen consideră că aceste procente reflectă sprijinul larg pentru mișcarea „Vestelor galbene”: Guvernul nu poate să parieze pe o schimbare majoră de opinie in ceea ce privește mișcarea „vestelor galbene” pentru că pur și simplu cerințele lor sociale vor fi întotdeauna legitime pentru o întreagă categorie de populație”.

Majoritatea celor care au spus că revoluția ar fi o soluție politică viabilă a venit atât din partea susținătorilor partidului conservator Rassemblement National, condus de Marine Le Pen, cât și de la stânga, reprezentată de formațiunea „Franța Nesupusă”, condusă de Jean-Luc Melenchon, a precizat Nguyen.

Concluzia sa este că revolta oamenilor din Franța a fost mult mai mare decât cea a altor europeni.

„Este un lucru foarte îngrijorător deoarece aceste sentimente negative sunt mai frecvente în Franța decât în ​​alte țări europene. În special, sentimentul de furie care este apriori motorul principal al spiritului revoluționar”, a explicat el.