ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul în care România ar fi atacată de Rusia cei mai mulți dintre germani și francezi nu ar fi de acord ca țările lor să intre într-un război pentru noi.

Concret, 39% dintre germani au dat acest răspuns, 30% au spus că nu sunt deciși, în timp ce aproape 32% au replicat că și-ar băga pielea în saramură pentru noi. Pentru acest studiu au fost chestionați 2034 de cetățeni germani, arată un studiu internațional realizat de institutul britanic de cercetare de piață și analiză YouGov, citat de Adevărul.
 
Aceeași opinie este împărtășită și de francezi numai că procentele diferă puțin. Mai exact, 33% din francezi spun că nu ar intra în luptă pentru noi, iar 35% sunt indeciși. Doar 32% din ei ar începe un război cu cel care ne-ar ataca. La partea franceză a studiului au participat aproape 1.000 de cetățeni adulți. În schimb, atât britanicii cât și americanii consideră că statele lor ar trebui să intre în război în cazul unei agresiuni împotriva României.

Astfel, 40% dintre americani și britanici, 44% dintre danezi și 38% dintre norvegieni ar fi de acord cu o intervenție armată pentru apărarea țării noastre.

Pe de altă parte, în toate țările incluse în sondaj, majoritatea a declarat că ar apăra Finlanda și Suedia, care nu fac parte din NATO. 

Majorități din Regat și SUA au afirmat, de asemenea, că ar sări în ajutorul Ucrainei, țară căreia i s-a blocat accederea în NATO în 2008.