ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui nou studiu japonez, ecranele faciale din plastic (Vizierele) sunt aproape inutile atunci când vine vorba de stoparea răspândirii coronavirusului.

Vizierele de plastic, ajunse la modă în pandemie, au fost testate în cadrul unei simulări de către Fugaku, cel mai rapid supercomputer din lume, scrie New York Post. 

Acesta a constatat că aproape 100% din picăturile care circulă în aer cu dimensiuni mai mici de 5 microni au reușit să treacă prin scuturile de plastic.
 
Utilizate în mod obișnuit de muncitorii din industria restaurantelor, vizierele de plastic au fost la fel de ineficiente și în ceea ce privește picăturile mai mari de 50 microni - dintre care aproximativ jumătate au putut să treacă de vizieră.

Studiul a fost realizat de Riken, un centru de cercetare  din Kobe, susținut de guvern.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, simularea Fugaku a combinat fluxul de aer cu mii de particule de diferite dimensiuni.

Makoto Tsubokura, șeful echipei de cercetători de la Riken, a declarat că ar trebui folosite măști obișnuite în locul scuturilor faciale. „Judecând după rezultatele simulării, din păcate, se poate spune că eficiența scuturilor de protecție a feței în prevenirea răspândirii picăturilor care ies din gura unei persoane infectate este limitată în comparație cu măștile”, a explicat el.
 
Potrivit cercetătorului nipon, persoanele cărora nu li se recomandă să poarte măști obișnuite ar putea recurge la aceste viziere, dar numai dacă când se află în aer liber sau în interior, cu o aerisire adecvată.