ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu publicat de o revistă medicală britanică (BMJ) a concluzionat că fetușii pot simți durere înainte de 24 de săptămâni și chiar din a 12 a săptămână de sarcină. Până acum, opinia unanimă medicală era aceea că fetușii nu pot simți durere înainte de gestația de 24 de săptămâni, perioada după care avortul este ilegal în Marea Britanie, cu excepția cazurilor speciale.

Iată că acum, doi cercetători, inclusiv un expert britanic „pro-alegere”, care era convins că nu există vreo șansă ca fetușii să simtă durerea atât de devreme, sugerează în studiile lor recente că această ideee este greșită. 
„În general, dovezile și o analiză echilibrată a acestor dovezi indică experința unei dureri imediate, generată de funcția de dezvoltare a sistemului nervos încă din primele 12 săptămâni”, concluzionează autorii. Ei le avertizează pe femeile care vor să avorteze după 13 săptămâni de sarcină că ar trebui să fie conștiente că fetusul din pântecele lor simte durere, potrivit Breitbart.

În Journal of Medical Ethics (JME), citat de Daily Mail, Stuart Derbyshire și doctorul American John Bockmann susțin că există „dovezi clare” că atât creierul și cât sistemul nervos sunt suficient de bine conectate până la 18 săptămâni, pentru ca fătul să simtă durere. Până atunci, s-a crezut că cortexul, stratul exterior al creierului care tratează informații senzoriale, nu este suficient de dezvoltat pentru ca durerea să poată fie înregistrată.

Până acum, experții susțineau că aceste conexiuni dintre nervi, din regiunea în care se procesează răspunsul la durere, nu sunt formate complet până la 24 de săptămâni, ceea ce înseamnă că nici durerea nu este simțită.