ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat în SUA de YouGov și Fundația memorială a victimelor comunismului dezvăluie un lucru șocant. Tinerii cu vârste de până în 35 de ani și-ar dori un sistem socialist în SUA.


Potrivit studiului, efectuat de Institutul de sondare a opiniilor YouGov și de Fundația memorială a victimelor comunismului, cu sediul în Washington, D.C., 44% dintre tinerii americani cu vârste de până în 35 de ani ar prefera un sistem socialist, 42% unul capitalist, 7% ar vrea un sistem comunist, iar alți 7% unul fascist, informează Mediafax.

Comparativ, la nivelul populației totale din SUA, 59% dintre cetățeni preferă un sistem capitalist, 34% ar vrea unul socialist, 4% ar vrea un sistem fascist, iar 3% unul comunist, conform sondajului realizat în intervalul 28 septembrie - 5 octombrie pe un eșantion reprezentativ de 2.300 de persoane cu vârste de peste 16 ani.

„O posibilă explicație a rezultatului este că 53% dintre tinerii americani cred că economia Statelor Unite funcționează în detrimentul lor”, explică autorii studiului, precizând că, în acest context, aproape jumătate dintre tinerii americani consideră că un sistem socialist le-ar conferi cel mai mare grad de securitate socială.

„Tinerii de la începutul mileniului al III-lea reprezintă acum cea mai extinsă generație din SUA și observăm unele tendințe îngrijorătoare”, a declarat, pentru postul Fox News, Marion Smith, directorul executiv al Fundației memoriale a victimelor comunismului.

„Tinerii par să se îndepărteze din ce în ce mai mult de capitalism, orientându-se spre socialism și chiar spre comunism, pe care le consideră variante alternative viabile", subliniază specialistul.