ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mișcarea „Black Lives Matter" continuă să pună presiune pe Administrația Trump. În acest context, tema discriminării, respectiv a abuzurilor din partea poliției a fost adusă din nou în discuție, în Statele Unite ale Americii, în cadrul unui interviu oferit de liderul de la Casa Albă.
 
Întrebat de de un jurnalist de ce negrii sunt încă uciși de polițiști, Donald Trump a răspuns ferm.  „Ce întrebare teribilă poti să pui! Tot așa este cu albii. Tot mai mulți albi, apropo. Mult mai mulți albi”, a declarat președintele american pentru CBS News.
 
Afirmația lui Donald Trump vine la scurt timp după ce The Washington Post a publicat un studiu ce relevă aceeași poziție. Din cele 5.400 de persoane împușcate mortal de poliție în 2015, negrii au reprezentat doar 23%. 45% dintre cei omorâți au fost albi. 

Negrii reprezintă 13% din populație, iar albii, 60% din populația totală a Americii. 

 Derapajele „Black Lives Matter" au escaladat la cote înalte în ultimele săptămâni. După incendierea statuii exploratorului italian Christopher Columb din Richmond, Virginia, statuia lui Abraham Lincoln a fost la un pas de a fi dărâmată. 

Studenții activiști la Universitatea Wisconsin-Madison au cerut ca statuia fostului Președinte al SUA, Abraham Lincoln, care a pus capăt sclaviei, să fie îndepărtată pentru că acesta reprezintă, în opinia lor, „un simbol al supremației albe".