NU unui superstat european și centralsimului de la Bruxelles. DA unei politici europene și unei gestionări comune a imigrației. Este rețeta urmașei cancelarei germane, Angele Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, președintele CDU (Uniunea Creștin-Dmocrată), publicată de Die Welt am Sonntag, pentru contrastarea ascensiunii forțelor populiste și – de ce nu? – pentru a salva hegemonia Berlinului asupra continentului european, scrie evz.ro.
 
Kramp-Karrenbauer a făcut doar o primă mutare în cazul unora dintre propunerile lansate recent de președintele francez Macron, în special în ce privește reforma spațiului Schengen și întărirea sistemului de azil și imigrație. În același timp, succesoarea lui Merkel l-a pus în gardă pe Macron asupra  unei integrări forțate, care riscă să fie contraproductivă. 
„Dacă dorim ca firmele noastre europene să continue și în viitor să fie finanțate de băncile europene, trebuie să creăm o piață unică pentru acestea”. Centralismul european, statalismul european, europenizarea sistemelor sociale și a salariului minim nu vor face decât să pășim pe un drum greșit’’.
 
Teza unui superstat european a fost de mai multe ori evocată de diverși lideri UE, care au avertizată însă că aceasta riscă să fie sfârșitul UE. Viitorul cancelar german a înțeles acest lucru și susține acum legitimitatea și importanța statelor naționale: „Niciun superstat european nu satisface obiectivul unei Europe capabile să acționeze. O reîntemeiere a Europei nu poate face abstracție de statele naționale: acestea creează legitimitatea democratică și identitatea însăși’’.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews