ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie suedeză, apărătoare a drepturilor imigranților, a fost violată și abuzată de doi afgani, solicitanți de azil, chiar în incinta clădirii unde aceștia erau adăpostiți, informează presa suedeză.
 
Membră a unui grup pe Facebook împotriva deportării migranților, femeia a încercat să demonstreze că xenofobii și activiștii anti imigrație greșesc atunci când spun că afganii ajunși în Europa sunt periculoși, scrie Voice of Europe.

Femeia a fost violată de cei doi afgani, pe 26 decembrie, anul trecut.  Ea s-a întâlnit cu cei doi refugiați din Afganistan în fața unui local din orașul Ljungby  și a decis să îi însoțească la centrul de azil.

Femeia, membră a unei grupări anti-deportare din Suedia, a declarat poliției: „Nu m-am temut niciodată, așa cum au temeri oamenii din alte țări” și „am crezut că este destul de interesant să vorbesc cu ei”.

Numai că, în momentul in care s-a trezit în camera afganilor, situația s-a schimbat rapid. Au băut câteva pahare, iar unul dintre bărbați a început să o atingă, în ciuda protestelor ei repetate. Apoi, unul dintre ei a început să o violeze, în timp ce celălalt se masturba.

După ce a reușit să scăpe din mâinile lor, femeia a chemat poliția. Cei doi afgani au fost arestați, iar săptămâna trecută au fost condamnați  de un tribunal districtual.

Unul dintre violatori a fost condamnat pentru viol la un an și trei luni de închisoare. El va plăti, de asemenea, suma de 13.000 de euro daune. Cel de-al doilea a fost condamnat pentru abuzuri sexuale și va plăti victimei suma de 2.300 de euro. 


Procurorul de caz nu a cerut ca cei doi afgani să fie expulzați.