ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Rusiei în Suedia, Viktor Tatarintsev, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Dagens Nyheter că vor exista consecinţe dacă nordicii se alătură NATO.

Tatarintsev a spus că, în acest moment, Rusia nu are niciun plan militar împotriva Suediei, dar lucrurile se pot schimba în eventualitatea unei alianţe cu NATO, scrie publicaţia Business Insider, citată de Mediafax.

"Orice ţară care se alătură NATO trebuie să fie conştientă de riscurile la care se supune. Putin a spus că vor fi consecinţe, că Rusia trebuie să aibă un răspuns militar şi să-şi reorienteze amplasarea trupelor militare şi a rachetelor", a declarat ambasadorul în interviul acordat celor de la Dagens Nyheter.

Declaraţiile oficialului rus vin în contextul în care discuţiile referitoare la o eventuală asociere cu NATO sunt din ce în ce mai aprinse în Suedia.