ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Summitul extraordinar al Uniunii Europene unde urma să se decidă dacă austeritatea propusă de Alexis Tsipras este suficientă pentru salvarea Greciei a fost anulat.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat duminică anularea summitului european extraordinar privind Grecia prevăzut a avea loc în cursul serii, dar summitul liderilor celor 19 țări din zona euro, la care ar urma să se discute un eventual nou plan de salvare pentru Atena, va avea loc, relatează AFP.

"Summitul european este anulat, summitul zonei euro va începe la ora 16.00 (14.00 GMT) și va dura până ce vom încheia negocierile cu Grecia", a precizat Tusk pe contul său de Twitter, în contextul în care discuțiile la nivel de miniștri de finanțe din zona euro se reiau duminică dimineață, după ce au fost suspendate cu o zi în urmă în lipsa unui consens.

Germania se pregăteşte de "Grexit"

Cea mai sumbră ipoteză vine de la ministrul german de Finanţe care a declarat pentru publicaţia "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" că ţara sa ia în calcul o ieşire temporară a Greciei din uniunea monetară.

Wolfgang Schäuble, ministrul german de Finanţe: "Propunerile (n.r. Greciei) nu conţin reforme în domenii esenţiale pentru modernizarea ţării, susţinerea creşterii economice şi dezvoltarea sustenabilă pe termen lung"