ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seara, pe  stadionul„Olimpico", unde s-a disputat semifinala Ligii Campionilor între Liverpool - AS Roma, meciul a fost marcat de un moment emoționant.

Suporterii italieni ai echipei AS Roma i-au adus un tribut micuțului Alfie Evans, care a murit, la sfârșitul săptămânii, după ce justiția și medicii spitalului de copii din Liverpool l-au condamnat la „moarte demnă”, refuzând să îi permită să fie adus de părinți în Italia, într-o ultimă încercare a acestora de a-i prelungi micuțului viața.

Suporterii italieni au desfășurat un banner uriaș în onoarea lui Alfie, care luna aceasta ar fi împlinit doi ani.

Pe banner se putea citea, în italiană, „Adio, micuțule Alfie, odihnește-te printre îngeri”.

În urmă cu o săptămână, pe 24 aprilie, înaintea meciului dintre AS Roma și Liverpool,  Costanza Miriano, ziarist italian care lucrează la Rai Vaticano și se definește ca un catolic fervent, a cerut, într-o postare pe Facebook, echipei italiene să-i învingă pe englezi pentru micul Alfie, care în acea zi tocmai fusese deconectat de la aparate. Și pe care italienii îl așteptau cu sufletul la gură să fie adus în țara lor.

„În această seară, meciul Liverpool Roma va avea un aer diferit. Echipa civilizației morții împotriva echipei orașului care își deschide porțile și spitalul cel mai bun pentru un copil bolnav”, a scris jurnalistul italian.
 

Povestea lui Alfie Evans a atins inimile a milioane de oameni din întreaga lume, în special în Italia, țară care, în încercarea de a-l ajuta să câștige lupta cu boala, îi oferise cetățenia italiană.

Papa Francisc însuși s-a întâlnit cu tatăl lui Alfie, Tom Evans, pentru a discuta despre aducerea copilului bolnav în Italia pentru tratament.