ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autopsia cadavrului finanțistului american Jeffrey Epstein a relevat că acesta avea oasele gâtului zdrobite, ceea ce ar indica o spânzurare sau o strangulare, au dezvăluit joi unele surse media, dar medicul legist șef al New York-ului a avertizat împotriva oricărei concluzii pripite, informează Agerpres

Surse citate de Washington Post și de New York Times afirmă că autopsia finanțistului de 66 de ani, arestat preventiv pentru acuzația de trafic sexual cu minori și găsit mort sâmbăta trecută în celula sa din Manhattan, a relevat o fractură a osului hioid, aflat aproape de mărul lui Adam. O asemenea fractură ar fi consecința fie a unei sinucideri prin spânzurare, fie a unei strangulări, caz în care s-ar exclude ipoteza sinuciderii.

Biroul medicului legist șef din New York nu a confirmat deocamdată niciuna dintre aceste informații, avertizând împotriva oricărei interpretări pripite.

„În toate anchetele judiciare, toate informațiile trebuie să fie sintetizate pentru a stabili cauza și modul în care a survenit decesul (...) Totul trebuie să fie coerent. Niciun element nu poate fi evaluat de unul singur”, a transmis dr. Barbara Sampson într-un comunicat.

Aceasta indicase sâmbătă că autopsia a fost încheiată, dar că dorește să aștepte „mai multe informații” înainte de face publice rezultatele.

Ministrul american al Justiției, William Barr, a calificat sâmbătă decesul lui Jeffrey Epstein drept „sinucidere aparentă” și a denunțat „nereguli grave” în închisoare, fără a preciza natura acestora. După ce a ordonat două anchete, oficialul a anunțat marți suspendarea a doi gardieni care ar fi trebuit să-l supravegheze pe defunct și mutarea temporară a directorului închisorii.

Senatorii republicani Chuck Grassley și Ron Johnson au cerut joi „transparență completă” în acest caz și l-au somat pe William Barr să facă publice rezultatele anchetei sale cât mai curând posibil.