ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


State membre ale Uniunii Europene au cerut luni Comisiei Europene să pregătească extinderea verificărilor la frontiere din cadrul Spațiului Schengen pentru un termen de până la doi ani, în contextul crizei extracomunitarilor, afirmă ministrul olandez al Imigrației, Klaas Dijkhoff, citat de Reuters.

Astfel, posibilitatea suspendării Tratatului Schengen, din cauza crizei refugiaților, se conturează tot mai mult.

"În momentul de față, reinstaurarea controalelor temporare la frontiere poate fi pentru cel mult șase luni. Dar, valul fără precedent de solicitanți de azil, care a forțat state membre să ia măsuri la granițele naționale, nu dă semne de scădere", a declarat Klaas Dijkhoff, coordonatorul reuniunii informale a miniștrilor europeni de Interne desfășurată luni la Amsterdam, potrivit Mediafax.

"În această situație, unele state membre au cerut Comisiei Europene să pregătească un cadru legal și practic pentru prelungirea măsurilor temporare la frontiere până la doi ani", a adăugat ministrul olandez al Imigrației, a cărui țară deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.