ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două biserici din Melbourne au fost vandalizate săptămâna trecută cu svastici naziste, vandalii cerând să fie răstigniți „bigoții" care au votat „nu" în referendumul actual al țării privind legalizarea căsătoriilor homosexuale, raportează Institutul Creștin, conform orthochristian.com.

Drew Mellor, pastorul șef al Bisericii Anglicane Glen Waverley din sud-estul orașului Melbourne, a descoperit mesajele scrise pe ziduri duminică dimineața.

El a fost foarte supărat de mesajele care amenințau cu violența prin expresiile „Votați Da, atacați-i pe bigoți" și „Răstigniți-i pe cei care votează NU (împotriva căsătoriilor homosexuale)".

Vandalismul se referă la buletinul de vot cu o singură întrebare adresat australienilor: „Ar trebui să se schimbe legea pentru a permite cuplurilor de același sex să se căsătorească?" Cetățenii au termen să completeze, până pe 7 noiembrie, răspunsul la întrebarea despre actul căsătoriei din 1961 dacă ar trebui modificat.

Potrivit celor de la news.com.au, un sondaj recent arată că 59% dintre cei care au votat deja sunt în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale și 38% împotrivă. Aproximativ 67,5% din cele 16 milioane de formulare trimise au fost returnate până în prezent.

Pastorul David O'Brien de la Waverly Baptist a spus că incidentul a fost „deranjant și îngrijorător", iar pastorul Drew Mellor de la Biserica Anglicană Glen Waverly a remarcat că mesajele vandalilor i-au făcut pe enoriașii mai în vârstă să se teamă pentru siguranța lor.

Vorbind pentru coaliția pentru căsătorie (Australia), Monica Doumit a spus: „Un lucru pe care acest proces l-a descoperit este că, în ciuda retoricii, militanții „da” nu cred într-adevăr într-o societate tolerantă, unde oamenii au voie să trăiască și să fie lăsați să trăiască. Mai degrabă, țintele lor vor fi cei care nu sunt de acord din cauza abuzurilor, a boicotului sau a oricărui alt tip de pedeapsă".

Aceste cazuri de vandalism sunt cele mai recente dintr-o serie de astfel de evenimente abuzive din Australia. Luna trecuta, Cella White a raportat că ea a devenit victima abuzului primind amenințări cu moartea după ce a apărut într-o reclamă de televiziune care încuraja oamenii să voteze „Nu". Un utilizator online a amenințat-o chiar și cu faptul că-i va viola fiul.

În ciuda hărțuirii, mamă a patru copii a rămas fermă pe poziții. „Știam că a fost un subiect sensibil, așa că am fost conștientă de reacțiile care urmau să vină după participarea din această reclamă, dar este o ostilitate foarte mare", a spus White.

O altă femeie a fost concediată de la locul de muncă pentru că a postat pe facebook o imagine de profil în care îndemna că „Este bine să votezi „NU”".

Arhiepiscopia ortodoxă greacă din Australia a luat o poziție împotriva căsătoriei între persoane de același sex și a creat o campanie online intitulată „Vorbește despre căsătorie".

Înaltul Arhiepiscop Stylianos, din partea Bisericii Ortodoxe Grecești din Australia, a lansat un comunicat care solicită ca toți credincioșii să voteze împotriva căsătoriei între persoane de același sex.